Politika

Košarac: Bez srpsih ruku u Sarajevu ništa ne može biti usvojeno

BEOGRAD – Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac poručio je povodom pritisaka da Republika Srpska prihvati put BiH u NATO da se “bez srpskih ruku u Sarajevu nište ne može usvojiti”.

Košarac je naglasio da predstavnici iz Republike Srpske djeluju u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

Prema njegovim riječima, srpski predstavnici iz Republike Srpske imaju sve mehanizme u svojim rukama da ne dopuste usvajanje dokumenata o članstvu BiH u NATO u zajedničkim institucijama, prenose “Večernje novosti”.

Politički analitičar Drago Vuković smatra da je priča o putu u NATO obično sredstvo za prepucavanje političara u BiH na dnevnom nivou, te da nema ozbiljne analize šta BiH dobija, a šta gubi članstvom.

“Bitno je samo reći ko je za, a ko protiv ili ići dalje i izvlačiti iz naftalina ko je nekada od političara bio za NATO, a ko protiv i unedogled”, rekao je on.

Vuković je ocijenio da je u BiH obesmišljena svaka politika jer se na terenu političari “gađaju” ucjenama u vezi sa NATO, a prije svih sarajevska politička elita.

“Ako nema ucjena u vezi sa članstvom u NATO iz Sarajeva prema Banjaluci, onda će ucjenjivati oko Dana Republike”, ukazao je Vuković.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!