Hronika

Na meti migranata automobili i vikendice

TREBINJE – Migranti sve više kradu na području istočne Hercegovine, a od početka godine su ukrali četiri automobila, od kojih su tri pronađena i vraćena vlasnicima, rečeno je na konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje.

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, je, sumirajući period za april, istakao da ukradeni automobili nisu bili zaključani i da su tako ostavljeni bili laka meta pljačkaša, za koje je utvrđeno da se radi o migrantima.

“Postoje operativna saznanja da su ova krivična djela izvršili migranti, kao i neke pljačke kuća, od kojih su dvije razotkrivene, a počinioci procesuirani – bez obzira na to što su migranti – prema zakonima RS, odnosno prema teritorijalnoj nadležnosti”, kazao je Laketa.

On je demantovao glasine da se automobili koje migranti kradu navodno njima pozajmljuju uz određenu nadoknadu, pa ih ostavljaju na dogovorenim mjestima u FBiH, ili ih voze dok ih policija ne uhvati, znajući da njima ne mogu preći granicu BiH.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!