Svijet

U ponedjeljak glasanje o povjernju vladi Sebastijana Kurca

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc suočiće se sa glasanjem o povjerenju njegovoj vladi u ponedjeljak 27. maja, izjavio je danas poslanik u austrijskom parlamentu Peter Pilc.

Pilc je istakao da će on u ponedjeljak podnijeti zahtjev u donjem domu za glasanje o povjerenju administraciji kancelara. 

Loading...

“Prilično sam siguran da ćemo uspjeti i nastojaću da Kurc u utorak više ne bude kancelar”, rekao je Pilc, poslanik stranke Zelenih. 

Nešto ranije je austrijska desno orijentisana Slobodarska stranka (FPO) najavila da će podržati glasanje o nepovjerenju kancelaru Kurcu. 

Austrijski mediji prenijeli su izjavu Herberta Kikla, čiju je smjenu sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Kurc predložio. 

Kurc je juče predložo da Kikl bude smijenjen, što predstavlja eskalaciju sukoba pokrenutog poslije emitovanja video snimka koji je doveo do pada dugogodišnjeg lidera FPO-a Hajnc-Kristijana Štrahea. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!