Hronika

Velika policijska akcija na više lokacija, ima uhapšenih

MOSTAR – Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širkokog Brijega, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju pripadnika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija a uhapšeno je ukupno šest osoba.

Aktivnosti se vrše na ukupno sedam lokacija, koje su povezane sa više osoba osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda.

Loading...

Na terenu se nalazi istražilac Tužilaštva BiH, koji koordiniše aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog krivičnih djela organizovanog kriminala iz članka 250. KZ BiH, krijumčarenja iz članka 214. KZ BiH i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda iz članka 210a. KZ BiH.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duvana, cigareta i duvanskih prerađevina.

Prilikom pretresa, otkrivena je i zaplijenjena veća količina rezanog duvana, duvana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duvana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!