Region

Cetinski pred sudom: “Nisam kriv!”

U Opštinskom  sudu u Pazinu započelo je suđenje Toniju Cetinskom (49) za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama. 

Toni je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja, a u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani. 

Nakon što je sudija Tanja Prenc-Kanis pročitala optužnicu, Toni se izjasnio da nije kriv.

Thumbnail

Opštinski sud u Pazinu prihvatio je optužnicu Državnog tužilaštva Hrvatske, koje je početkom 2019. godine podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog, koji se tereti da je 3. novembra 2017. u samom centru Rovinja iz nehata skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnjak.

Predviđena kazna za ovo djelo je od jedne do osam godina.

Prema optužnici, poznati pjevač se tereti da je tog dana upravljao ličnim vozilom Mercedes te da u nepreglednoj lijevoj krivini nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na cesti, preglednosti i slično. 

Zbog toga se optuženom na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći kolovozom Puste ulice te da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka, a koji je na leđima ležao na cesti, narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju, sa 3,46 promila alkohola u krvi. Kevljanin je tada smrtno stradao.

Sud je odlučilo da su dokazi koje je tužilac ponudio dovoljni da se pokrene suđenje, gdje će se i odlučivati je li Cetinski kriv ili nije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!