Društvo

Milioner poštenjačinu častio motociklom

Kada je Jasko Šabić, široj javnosti poznat kao milioner iz Bijeljine koji je 2015. u igri „Zagrebi i osvoji“ izgrebao oko pet miliona eura u Italiji, prije dvije godine izgubio torbicu s blizu 100 hiljada eura na susretima motociklista u Brčkom, ni slutio nije da će se javiti pronalazač njegove torbice i da će mu vratiti izgubljeni novac.

Bio je to jedan od bajkera, izvjesni Mitar iz Brezika kod Brčkog, koji se nije mnogo dvoumio kada je pronašao torbicu s novcem. S obzirom na to da su u torbici bili i lični dokumenti, lako je pronašao Jaska Šabića i vratio mu njegov novac i dokumente. Dvije godine kasnije, na susretima bajkera koji su održani ovog vikenda, Jasko se pošteno odužio Mitru.

Loading...

Kupio mu je nov motocikl i na taj način mu izrazio zahvalnost za ljudski gest od prije dvije godine. 

Njih su dvojica dokaz da u BiH, očigledno, još ima poštenih ljudi koji bez razmišljanja vraćaju ono što njima ne pripada. Jer, kako reče Jasko Šabić: „Džaba ti sve bogatstvo ovog svijeta ako si siromah u srcu.“

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!