Društvo

Prezentacija novina u liječenju plućnih bolesti FOTO

Na kongresu pulmologa Republike Srpske, koji je danas počeo u Trebinju, biće predstavljene novine u liječenju hronične opstruktivne bolesti pluća, kao i u liječenju karcinoma i intenzivne medicine iz pulmologije, rekao je predsjednik Udruženja pulmologa Srpske Mirko Stanetić.

Stanetić je naveo da će učesnici skupa govoriti i o bolestima intersticijuma, jer je sve veća potreba za tim. 

Thumbnail

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske LJiljana Ivančić istakla je da, bez stalne edukacije ljekara, ne bi bilo svrhe ulagati u izgradnju novih bolnica i rekonstrukciju postojećih. 

“Na ovom kongresu stručnjaci iz pulmologije usavršavaju znanja i razmjenjuju pozitivna iskustva s ciljem unapređenja zdravlja pacijenata u Republici Srpskoj”, navela je Ivančićeva. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je otvorio manifestaciju 27. Majski pulmološki dani, rekao je da mu je drago što je Udruženje pulmologa odlučilo da u Trebinju organizuje tradicionalni skup i izrazio nadu da će ovaj grad biti dobar domaćin. 

Thumbnail

On je istakao da Trebinje postaje prepoznatljivo mjesto za kongresni turizam jer pruža odlične uslove za rad učesnicima ovog i sličnih skupova. 

Osim pulmologa iz Republike Srpske, na skupu u Trebinju učestvuju i ljekari iz Instituta za plućne bolesti iz Sremske Kamenice, Kliničkog centra Srbije, te gosti i predavači iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije. 

Kongres pulmologa organizuju Udruženje pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske, Klinika za plućne bolesti i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!