Region

ROSU napada nenaoružano srpsko stanovništvo

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao za RTS da je u ime predsednika Vučića obavijestio međunarodne predstavnike da, ako se odmah ne zaustavi akcija Prištine, nema sumnje kakva će reakcija Srbije biti u toku današnjeg dana. Dodao je da ROSU u Zubinom Potoku napada nenaoružano srpsko stanovništvo. 

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

Marko Đurić ističe da je potpuno jasno da su ekstremisti u Prištini pribjegli najstrašnijim metodama uz saglasnost međunarodne zajednice i na veliku sramotu Kvinte.

Direktor Kancelarije za KiM, kaže da se ovakav scenario dogodio iako je Beograd pozivao da se on spriječi. 

Kako kaže, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji. 

Istakao je da je u ime predsjednika Aleksandra VUčića obavio razgovore sa više međunarodnih predstavnika kojima je upućena jasna poruka da, ako se odmah ne zaustavi akcija Prištine, nema sumnje kakva će biti reakcija Srbije.  

“Cilj zastrašivanje i progon Srba” 

Naveo je da su jedinice ROSU upale na sjever KiM pod izgovorom nekakvih hapšenja vezanih za kriminal, ali da je jasno da su to mogli da urade i pripadnici policije srpske nacionalnost. Međutim, Đurić dodaje da su umjesto toga poslata oklopna vozila i timovi snajperista.  

Ponavlja da je cilj da se Srbi na KiM dovedu do progona i protjerivanja i upozorava da je riječ o kršenju svih mogućih dogovora i sporazuma.

Marko Đurić je naveo da je prema preliminarnim informacijama zadržano više građana sjevera KiM srpske nacionalnosti.

Prema nezvaničnim informacijama iz kosovske policije, uhapšeno pet osoba pod sumnjom da su umiješane u organizovani kriminal. TV Most javlja da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka mahala, u zgradi zvanoj “Beograđanka”. Takođe, u Zubinom Potoku uhapšen je pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti. 

Veliki broj građana okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!