Region

Albanci tukli Srbe jer neće da im prodaju zemlju

GNJILANE – Srđana Ivkovića (49), upravnika pošte u novobrdskom selu Prekovcu, i njegovog prijatelja Vlastimira Arsića (55), iz Jagodine, pretukla su u srijedu po podne trojica Albanaca koja su ih presrela na putu od Gnjilana prema ovom selu.

Kako je Ivković ispričao “Novostima”, incident se dogodio u popodnevnim satima kada su se automobilom vraćali iz Gnjilana, gde je u društvu prijatelja kupovao namirnice neophodne za domaćinstvo.

“Na potezu od sela Straža prema Zebincu, gde se pored puta nalazi jedan šumarak, put nam je preprečio džip u kojem su se nalazila trojica mlađih Albanaca. Kako su počeli da izlaze iz auta shvatio sam odmah da hoće da nas napadnu i nekako sam mimoišao njihovo vozilo. Međutim, oni su nastavili da nas prate, udarajući povremeno u zadnji deo mog auta, do prvih srpskih kuća u čije dvorište smo utrčali”, priča za beogradski list Srđan.

Iako su vlasnici kuće u čijem dvorištu su pokušali da pronađu spas, žena i stariji čovjek izašli, napadači su nasrnuli na dvojicu Srba i nastala je, kako nam svjedoči Srđan, opšta tuča.

“Dok je jedan od njih trojice dežurao sa pištoljem u ruci, druga dvojica su nasrtala na nas, ali smo se i mi branili tako da smo izbegli teže povrede, a kada su vlasnici kuće pozvali i komšije u pomoć, napadači su pobegli”, dodaje Srđan.

Vlastimir je u Novom Brdu boravio sa namerom da reguliše prepisivanje zemlje sa pokojnog oca u svoje vlasništvo. Srđan objašnjava da su ih trojica Albanaca napala jer je njegov prijatelj odbijao da proda zemlju jednom od njih i da su ih zbog toga pretukli.

“Vlastimir je imao ponude za prodaju zemlje od dva Albanca, ali je ovaj koji po svaku cenu želi njegovih hektar i po imanja nestrpljiv i nasrtljiv, što se na kraju završilo našim batinanjem”, priča kroz suze Srđan.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!