Banjaluka

Zeleni most: Uskoro montaža i petog nosača između riječnog i desnog obalnog stuba

Uspješno je okončana montaža četiri nosača na polju između desnog obalnog i riječnog centralnog stuba novog Zelenog mosta.

Peti nosač je pripremljen i njegova montaža se očekuje u narednim danima, kad se postave elektro instalacije na ovom nosaču. U narednim danima, kada to dozvole vremenske prilike, biće betonirana i preostala dva nosača i lijevi obalni stub.

Radovi na izgradnji novog Zelenog mosta teku zadovoljavajućim tempom s obzirom na vremenske uslove i otežan pristup gradilištu zbog ograničenog radnog prostora. Sudeći prema dosadašnjem tempu radova, za očekivati je da bi novi most trebalo da bude gotov u aprilu ove godine.

-U cilju obezbjeđenja radnog platoa potrebnog za izlijevanje betonskih nosača, Grad Banja Luka kao investitor je u saradnji sa upravom Doma penzionera i nadležnim ministarstvom obezbijedio potrebne saglasnosti zbog čega su radovi opravdano kasnili 30 dana – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić i naglasio da se trenutno ne izvode radovi na betoniranju zbog niskih temperatura.

Inače, novi most biće dužine 80 metara i širine 14 metara. Prema projektu, imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta. Uz novi most preko rijeke Vrbas, biće izgrađena i pristupna saobraćajnica u Ulici Gavrila Principa i rekonstruisana Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!