Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Za obnovu 16 škola 600 hiljada KM

Šesnaest osnovnih škola sa područja Banje Luke biće obnovljeno ove godine, u okviru velikog plana u koji će biti uloženo 600.000 KM, saopšteno je nakon današnjeg sastanka direktora škola sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Kako je rečeno, za obnovu škola Vlada RS obezbjedila je 400.000 KM, Grad 150.000 KM i predsjednica Republike Željka Cvijanović 57.000 KM.

“U pitanju su različite vrste zahvata koji će biti urađeni na ovim objektima, od sanitarnih čvorova, podova, kotlovnica i drugog, zavisno od njihovih potreba “, istakao je Radojičić.

Pored ovog plana, gradska administracija, uporedo s tim, radiće na još tri projekta – dogradnji škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, te izgradnju sportske dvorane kod škola „Branko Radičević“ na Starčevici i „Sveti Sava“ na Laušu. Za školu na Laušu, rebalansom budžeta, već je obezbjeđeno 260.000 KM.

Thumbnail

Radojičić je naglasio i da je nekoliko škola, dodatno kandidovano za projekte energetske efikasnosti za koje se sredstva čekaju iz spoljnjih izvora, a čija bi realizacija trebala početi naredne godine.

“Prošle godine sanirano je više od 20 školskih objekata. I ove godine nastavljamo da ulažemo u škole iako Grad, podsjećam, nema takvu zakonsku obavezu, ali radimo na tome jer su to, ipak, naše škole i naša djeca idu u njih”, naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da već od sutra škole mogu početi sa postupkom javnih nabavki kako bi tokom školskog odmora ovi projekti bili završeni.

“Prošle godine počeli smo značajniju rekonstrukciju školskih objekata na području grada i ovu dinamiku moramo održati i u narednom periodu”, kazao je Banjac.

Direktor Osnovne škole „Georgi Stojov Rakovski“ Dušan Mišljenović,  gdje će biti rekonstruisani sanitarni čvorovi, zahvalio se na izdvojenim sredstvima.

“Naše potrebe su velike, mnogo je škola na području grada, ali ulažući u njihovu obnovu sigurno ćemo stvoriti bolje uslove za naše učenike”, rekao je on.

Spisak škola koje će biti obnovljene ove godine pogledajte ovdje.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button