Banjaluka

Bivši šef banjalučkog PDP-a osniva partiju

Zoran Talić, predsjednik banjalučke Skupštine grada i nekadašnji čelnik gradskog odbora PDP-a, sutra će i zvanično osnovati novu političku partiju sastavljenu, mahom, od razoračaranih PDP-ovaca!

Njegov pokret „Poligraf“, koji je osnovao poslije izlaska iz PDP-a, prerašće u istoimenu političku partiju na osnivačkoj konvenciji u Banskom dvoru, koja je zakazana za sutra.

Prema tvrdnjama bliskih Talićevih saradnika, on od napuštanja partije vrijedno radi na terenu, u pokušaju da pridobije što veći broj pristalica, tražeći uporošte mahom u razočaranim članovima PDP-a.

– Ne treba zanemariti da je Talić sa sobom povukao značajan broj PDP-ovaca u Banjaluci, što, donekle, i objašnjava što novi predsjednik odbora i njegov „nasljednik“ Draško Stanivuković već pola godine ne uspijeva da sazove sjednicu Gradskog odbora PDP-a, što se Taliću nikada nije desilo – napominju naši izvori.

Kako se tvrdi, Talić će sa sobom „povući“ značajan broj i aktuelnih članova Gradskog odbora PDP-a, čime bi mogao zadati dodatni udarac dojučerašnjim partijskim kolegama, koji su, po posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, pali na rekordno nizak rejting u Banjaluci od 8,2 odsto.

Za sada, nova stranka će u banjalučkoj skupštini imati dva odbornika – Talića i Tatjanu Čičić Odžaković, koja je zajedno sa njim napustila PDP. S druge strane, PDP ostaje usamljen u gradskoj skupštini sa svega jednim odbornikom. Pored toga, Talić je proljetos od PDP-a uspio da „preotme“ i Zorana Anđušića, odbornika u Skupštini grada Trebinja, koji već radi na formiranju trebinjskog odbora nove partije. Time je PDP u Trebinju sa šest odbornika, koliko je imao poslije posljednjih lokalnih izbora, spao na svega dva odbornika, pošto su u međuvremenu još trojica njih promjenili stranačke dresove.

(banjalukalive)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!