Privreda

Đaković najavio pokretanje sudskog postupka zbog piste na aerodromu

PRIJEDOR – Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je mogućnost pokretanja sudskog postupka protiv preduzeća koje je izabrano za izvođača radova na izgradnji piste na Aerodromu “Urije” kod Prijedora budući da pista nije urađena po zahtijevanim standardima.

On je podsjetio da je posao za izgradnju piste na aerodromu “Urije” dobilo veliko preduzeće sa velikim referenacama “Prijedorputevi”, da je ono uvelo podizvođača i da je najveći problem što taj podizvođač nije imao profesionalnu nivelacionu letvu za ravnanje gornjeg nivoa piste.

“Obraćali smo se i prethodni gradonačelnik i ja ‘Prijedorputevima’ da presvuku tu neravnu gornju površinu piste asfaltom. Bilo nam je obećano, a nakon pola godine je rečeno da je to preskupo i da oni ne mogu to raditi. Taj proces moraće završiti na sudu, jer nema drugog rješenja”, rekao je Đaković.

Nova pista bila je dio prekograničnog projekta CAN (Crossborder Air Networking) finansiranog iz predpristupnih fondova EU u kojem su, osim BiH, učestvovale Italija, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Crna Gora, a čiji cilj je bio modernizacija malih aerodroma.

“U Prijedoru je to bila izgradnja jedne hale za avione, a naknadno nam se pred kraj projekta ukazala prilika pošto se na ostrvu Rabu odustalo od izgradnje aerodromske piste i grad Prijedor je u posljednji čas dobio sredstva da uradi asfaltnu pistu. Svi drugi objekti su dobili prohodnost, ali pista, nažalost, nije dobila pozitvno tehničko mišljenje”, pojasnio je Đaković.

Osim hangara i piste, prijedorski aerodrom dobio je i rulnu stazu, video nadzor, opremu za održavanje, kompjutere, radio opremu i opremu za tri aviona.

Vrijednost dijela projekta realizovanog u Prijedoru je 400.000 erva uz učešće grada od 15 odsto. Projekat je završen 2016. godine, ali je Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH dala negativno mišljenje za ravnost površine piste.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!