Banjaluka

Novim sadržajima do više posjetilaca na Suturliji

 Suturlija bi uskoro mogla biti obogaćena novim sadržajima u cilju dovođenja što većeg broja posjetilaca.

Loading...

-Želimo da napravimo što ljepši ambijent i omogućimo svim posjetiocima lakši pristup ovom izletištu. S tim ciljem, razgovarao sam sa predstavnicima Šumskog gazdinstva da se pokuša doći i do drugih alternativnih pravaca koji bi vodili ka Suturliji iz pravca Pobrđa ili Kočićevog vijenca . Razgovarali smo i o postavljanju drvenih klupa pored staza ali i drvenih mostića preko Suturlije kako bi što bolje povezali obale rijeke. Razmatramo sve mogućnosti kako bi ovu prirodnu oazu učinili još pristupačnijom za izlete, rekreaciju, turizam, piknik ali i određene nastavne aktivnosti – kazao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka i nosilac inicijative „park prirode Suturlija“, koji je obišao danas tu prirodnu oazu zajedno sa  Veliborom Stanićem direktorom Šumskog gazdinstva Banja Luka i dekanom Šumarskog fakulteta Vojislavom Dukićem.

Ističe da uz dobru saradnju i razgovor sa zainteresovanim sugrađanima, udruženjima i institucijama, park prirode Suturlija u narednom periodu može da postane jedna od omiljenih lokacija za sve posjetioce u gradu.

Velibor Stanić, direktor Šumskog gazdinstva kaže da se rado odazvao inicijativi „park prirode Suturlija“.

-Šumsko gazdinstvo Banja Luka iskoristiće sve svoje resurse koje ima da se ovaj projekat podrži i da ovo postane jedno stvarno divno mjesto za odmor jer je tako blizu centra grada, a da naši ljudi mogu da izađu i uživaju u ovako netaknutoj prirodi – rekao je Stanić.

-Osim turističko rekreativnog potencijala, park prirode Suturlija ima i bogat biljni i životinjski svijet – dodaje dekan Šumarskog fakulteta Vojislav Dukić, te ističe da taj fakultet u potpunosti podržava aktivnosti za područje Suturlije.

„Penjalište Sutrulija“ je jedan od novih projekata u cilju razvijanja  turističko-sportsko rekreativne ponude grada Banja Luka. Podsjećamo, nedavno je na inicijativu predsjednika Skupštine grada Banja Luka zajedno sa Sportskim ribolovnim društvom Banjaluka u rijeku Suturliju pušteno preko 1.200 mlađi potočne pastrmke. Urađeno je i košenje i čišćenje obale rijeke Suturlije kako bi se taj prostor učinio pristupačnijim i bezbjednijim za sve posjetioce.

To je samo jedna od aktivnosti koja se provodi na ovoj lokaciji u sklopu promocije Suturlije kao lokacije za turističko-sportsko-rekreativne aktivnosti. Od iduće godine, Suturlija će biti uvrštena u program redovnog održavanja kako bi svi posjetioci mogli pronaći mjesto za sebe tokom ljetnih vrućina i godišnjih odmora.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!