Region

Prištinska televizija: Žandarmerija ušla na teritoriju Kosova

PRIŠTINA – Radio-televizija Kosovo (RTK) sinoć je prenijela da je srpska žandarmerija 31. maja u udaljenim selim opštine Kamenica ušla blizu osam kilometara na teritoriju Kosova.

Prema RTK-u, tim od četiri graničara iz srpske žandarmerije ušao je na teritoriju Kosova i kretao se blizu osam kilometara preko njene teritorije. Događaj se, navodno, desio u selu Svirče, opština Kamenica.

Loading...

“Pripadnici srpske žandarmerije ušli su na planinski put u blizini graničnog prelaza na putu ‘Kapi’ koji vodi do sela Svirče i ima veze sa selom Siarinom u Srbiji. Srpski žandari su se kretali preko teritorije Kosova više od osam kilometara, dok je ovaj put oko dva kilometra u vazdušnom saobraćaju na teritoriji Kosova”, prenijela je “RTK”.

Takođe se ističe da pripadnici žandarmerije nisu zaustavljali građane koji posjeduju farme u tom regionu ili se bave šumarstvom, ali da su stanovnici navodno zabrinuti zbog “akcije”.

“Ovo je provokacija srbijanske države prema državi Kosovo, jer ovo nije prvi put da se to desi”, konstatovala je “RTK”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!