Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Rusi ulažu najmanje dva miliona evra u film i seriju o Tesli

Glumac i producent Miloš Biković potpisao je danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu “Tesla” sa ruskom Nacionalnom medija grupom u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.
Miloš Biković (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra.

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF sa ćerkom firmom ruske kompanije — STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji “Kuhinja – rekao je Biković novinarima.

Biković je podsjetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Teslu i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.

– Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji, koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu ponosno da kažem kako smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle, napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu – rekao je on.

Biković kaže da će projekat “Tesla” biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

– Da nas svijet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog IT stručnjaka u svijetu, a ne na neki pogrešan način – rekao je Biković.

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadnim produkcijama.

Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković.

On navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekat neće biti predstavljen još dve godine.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button