Privreda

Poreska uprava uvela elektronske prijave za više vrsta taksi

Poreska uprava Republike Srpske uvela je novu mogućnost – elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku, komunalnu i boravišnu taksu, sa ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura.

Ova nova usluga uvedena je u ponedjeljak, 11. marta, i za sada je ostavljena mogućnost dobrovoljne prijave, ali će od 20. marta elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku, komunalnu i boravišnu taksu biti obavezno, saopšteno je iz Poreske uprave.

Poreska uprava obavještava da je, s tim u vezi, stavljanjem u funkciju ove nove usluge počela i registracija korisnika sistema-fizičkih lica koja su od poreskog obveznika ovlašćena za podnošenje poreskih prijava.

U saopštenju se podsjeća da su predstavnici Poreske uprave početkom marta širom Srpske održali niz obuka poreskih obveznika za elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku, komunalnu i boravišnu taksu.

Ova aktivnost je organizovana u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne da što lakše i jednostavnije podnesu ove poreske prijave elektronskim putem.

Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima, te će i u narednom periodu nastaviti putem razvoja elektronskih servisa i težiti podsticanju poreskih obveznika da ih aktivno koriste.

Opredjeljenje Poreske uprave za naredni period je da omogućimo podnošenje svih poreskih prijava elektronskim putem, registraciju poreskih obveznika i obveznika doprinosa elektronskim putem, ali i da završimo razvoj funkcionalnosti e-sandučeta, te da konstantno ispitujemo potrebe poreskih obveznika kako bi kreirali nove elektronske usluge.

Sve potrebne informacije o postupku registracije i načinu popunjavanja prijava mogu se naći na internet stranici Poreske uprave /poreskaupravars.org/ u rubrici “Aktuelnosti”.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!