Društvo

Kina donirala vojnu opremu Bosni i Hercegovini

SARAJEVO – U Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine danas je potpisan Aneks Sporazuma MO BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike (NR) Kine o vojnoj pomoći za BiH, a koji se odnosi na kinesku donaciju inženjerijskih mašina za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Aneks Sporazuma potpisali su ministar odbrane BiH Marina Pendeš i ambasador NR Kine u BiH Ji Ping.

Loading...

Aneksom je definisana specifikaciona lista opreme, čija isporuka će se obaviti u narednih pet godina.

“Ova vrijedna donacija pomoći će Oružanim snagama BiH u obnovi svojih inženjerijskih sredstava, koja se inače često koriste i kao pomoć civilnim organima u slučaju elementarnih nepogoda”, izjavila je Pendeš.

Zahvalila je ambasadoru NR Kine na dosadašnjoj saradnji i izrazila spremnost da se saradnja OSBiH i NR Kine i dalje proširi.

Ambasador Ji Ping je konstatovao da je potpisivanje ovog Aneksa rezultat uspješne posjete delegacije MO BiH Kini, koji je realizovan prije dvije godine.

“Drago nam je da možemo pomoći Oružanim snagama BiH. Posebno se radujemo saradnji na polju obrazovanja, ali i međunarodnih mirovnih misija” rekao je ineski ambasador.

Pored ostalih, potpisivanju Aneksa Sporazuma, prisustvoali su i pomoćnik ministra obrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse general major Gojko Knežević te kineski vojni predstavnik brigadir Luo Tiefeng, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću MOBiH.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!