Politika

Osnivači DNS-a poručili Radoviću: Milane odlazi!

Gradski odbor DNS-a Banjaluka bilježi najteži period od svog osnivanja.

Nakon što je izgledalo da se stranka djelimično stabilizovala, kao grom iz vedra neba desio se novi problem. DNS su napustili odbornici Balaban, Jaćimović i Šibarević i prešli u DEMOS a vrlo brzo bi za njima mogli da krenu i neki predsjednici mjesnih odbora DNS-a nezadovoljni stanjem u DNS-u “koji već vrlo rado piju kafu s ljudima iz DEMOS-a”.

Loading...

To je izazvalo i ogorčenje kod dobrog dijela starih članova koji traže da Milan Radović podnese ostavku zbog lošeg stanja u Gradskom odboru. Radovića smatraju odgovornim jer nije obavljao konsultacije s odbornicima i dolazio do zajedničkih rješenja kao i da je samovoljno na poziciju načelnika Odjeljenja za strateško planiranje predložio Maju Jovanović što je za pomenuti trojac odbornika bilo apsolutno neprihvatljivo a pogotovo bez ikakve konsultacije s njima.

Zbog toga osnivači, među kojima prednjače Ostoja Barašin i Mira Popović kao i Novo Grujić, traže ostavku Milana Radovića i na mjesto predsjednika Gradskog odbora žele upravo da vide Miru Popović koja trenutno obavlja poziciju zamjenika predsjednika Gradskog odbora. Njih dvoje su krenuli u ozbiljnu kampanju i rade na lobiranju predsjednika Mjesnih odbora u ovom pravcu a prećutnu podršku su dobili i od Marka Pavića koji je spreman da Radovića zadrži na mjestu potpredsjednika dok bi mu “objasnio” da mu je i mjesto predsjednika Gradskog odbora mnogo obaveza i veliko opterećenje.

Sam Radović ima namjeru da iz stranke otjera sve koji imaju ozbiljnu podršku baze a prvi na udaru biće upravo Novo Grujić. Očito da za DNS predstoje crni dani jer se najavljuju novi prelasci iz DNS-a u DEMOS a barata se i sa podatkom da 17 odbornika DNS-a u cijeloj RS pregovara s ljudima iz DEMOS-a a moguće je i da bude prelazaka čak i ove sedmice.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!