Društvo

Usvajanje zakona o podsticajima značajno za radnike

Poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko smatra da će usvajanje Prijedloga zakona o podsticajima u privredi biti značajno za radnike, jer je preduslov za povećanje plata.

“Zakon nije sistemski, ali će sigurno biti dobar za radnike, ali i poslodavce jer će radnici, povećanjem plate, biti dodatno motivisani”, rekao je Skoko u Narodnoj skupštini tokom rasprave o ovom zakonu.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić naveo je da su Srpskoj potrebni reformski zakoni, a ne, kako kaže, loši kao što je ponuđeni, jer njime ne mogu biti riješeni problemi u privredi.

“Potrebno je smanjiti poreze i doprinose što bi uticalo na povećanje plata, a ne usvajati zakone od kojih nećemo imati efekta. Neophodni su zakoni kojima će biti spriječen odlazak ljudi sa ovih prostora i čiji efekti bi bili da minimalna plata bude 800 KM”, rekao je Stanić.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević istakao je u završnoj riječi da povećanjam plata može biti obezbijeđen ostanak radnika, ali i povećana konurentost u privredi, što jeste cilj ovog zakonskog rješenja.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je o Prijedlog zakona o podsticajima u privredi – po hitnom postupku, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranje povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

Srna

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!