Društvo

Edukacija kadeta Policijske akademije o zaštiti prava romske populacije

Mreža žena Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – RS WPON u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i NVO „Romani Ćej“ iz Prnjavora, u okviru projekta „Dijalog za budućnost“, organizovala je u subotu, u hotelu Palas, u Banjaluci edukaciju kadeta Policijske akademije na temu „Suzbijanje diskriminacije nacionalnih manjina i kršenja prava romske djece“.

Teme navedene edukacije bile su romska istorija, tradicija i običaji, psihološki pristup žrtvama romske populacije kao ranjivoj kategoriji, pojam i posljedice predrasuda, specifičnosti krivičnih oblasti u kojima se Romi najčešće pojavljuju kao žrtve ili izvršioci, kao i unapređenje saradnje policije sa romskom zajednicom.

Loading...

Cilj navedenog projekta je da se kroz senzibilizaciju i podizanje svijesti policijskih službenika i građana lokalnih zajednica suzbija diskriminacija i podiže nivo lične bezbjednosti Roma i Romkinja sa naglaskom na zaštitu romske djece, koji se javljaju kao žrtve asocijalnih pojava i krivičnih djela, kao što su trgovina ljudima radi seksualne eksploatacije i prosjačenja.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!