Hronika

“ŽIVOT MI JE PAKAO” Bilčar: Nisam imao namjeru da ubijem Milovanovića

U tom trenutku nisam ni bio svjestan da mi je šrafciger u ruci, nisam imao namjeru da bilo šta uradim niti da nekoga povrijedim. Nisam mogao ni sanjati ovo – rekao je danas u Okružnom sudu u Banjaluci Goran Bilčar.

Njemu se sudi zbog sumnje da je u oktobru prošle godine ubio Bojana Milovanovića, tako što mu je zabio šraficger u glavu.

U ovom predmetu su osim Bilčara, i to za krivično djelo “učestvovanje u tuči”, optuženi Marko Mihailović iz Banjaluke, te Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija iz Kozarske Dubice.

Na početku svjedočenja Bilčar je prvo izrazio saučešće porodici.

– Nisam ranije imao priliku, izjavio bih saučešće porodici. Mnogo mi je teško pričati o svemu – istakao je Bilčar.

On je ispričao da je 17. oktobra bio na poslu, a sa Mihailovićem dogovorio večernji izlazak tog dana. Rekao da je drugarici trebao pomoći oko radova u stanu, te da je zbog toga pri odlasku s posla uzeo iz firme sporni šrafciger i ubacio ga u gepek.

– Prije izlaska sa Mihailovićem i Vladom Novakovićem bio sam na fudbalu, a zatim smo otišli u jedan banjalučki klub, gdje smo pili alkohol – ispričao je Bilčar.

Dodao je da su zatim oko dva časa ujutru otišli do pekare „Marčelo“ i tu sreli mladiće iz Kozarske Dubice.

Bilčar je rekao da ih nije poznavao, niti obraćao pažnju na njih, ali je čuo da ih Novaković pita „jeste li vi neki muzičari“, na šta su mu iz druge grupe pojedini odgovorili da „jesu“, a neki da „nisu“.

– Kada sam izašao na sporedni ulaz prema autu čuo sam galamu i Mihailovića da govori „dođi ovo da vidiš“. Čuo sam psovke „j… vam mater, prebićemo vas’“ Izgledalo je kao da su se obraćali nama. Bilo je to pet momaka iz pekare. Otvorili su vrata svog vozila i izvirili. Vidio sam im lica – kazao je Bilčar.

Zatim je naveo da su on i Mihailović ušli u njegov “BMV” i krenuli, dok je Novaković ostao u pekari. Bilčar tvrdi i da su ih petorica momaka iz drugog auta u jednom momentu obišli, a zatim nastavili sporo da voze ispred njih.

– Blicao sam im. Onda su upalili četiri žmigavca i stali. I ja sam svojim autom stao pored njih, nikome nisam prepriječio put – rekao je Goran Bilčar.

Kaže da nakon što su on i Mihailović izašli iz njegovog “BMV”, upitao je suparničku grupu „zašto nam j… mater“, na šta je, tvrdi Bilčar, uslijedio odgovor „sad ćemo vam opet“.

– Vidio sam sat spušten na prste Bojanove desne šake. Udario me u glavu. Povratio sam se malo unazad od udarca. Smučilo mi se. Obuzeo me strah i sve. Nikada se nisam tukao, niti učestvovao u tuči. Mahinalno sam otvorio gepek. Uzeo sam zajedno u jednu ruku dizalicu i šrafciger – kazao je Bilčar.

Tvrdi da je zamahnuo, te da mu je dizalica ispala, a da ga je onda Bojan udario drugi put.

– U fazi ustajanja sam mahinalno zamahnuo rukom u kojoj je bio šrafciger. Osjetio sam da sam udario u nešto – rekao je Bilčar.

U nastavku je ispričao da je Bojan pao, da on navodno nije bio svjestan šta se dogodilo, ali je ipak otišao da traži dizalicu, dok mu je šrafciger sve vrijeme bio u ruci.

– Kada sam zamahnuo, nisam imao namjeru, nisam htio to da uradim – dodao je.

Ispričao je i kako se u tom trenutku pojavio Mihailović, da su onda otišli vozilom zajedno po Novakovića u pekaru, te otišli kući.

– U vožnji je Marko rekao „onaj momak što je pao, pridigao se“ – rekao je Bilčar.

Zatim je ispričao kako je ujutro krenuo po djevojku, pa na posao, ali da ge je presrela policija i odvela u stanicu, i da mu je tek tu inspektor saopštilo kako je Milovanović mrtav.

– Pozlilo mi je. Dali su mi vode i šećera. Tada mi je nastao pakao u životu. Ni dana danas ne mogu doći sebi – rekao je Bilčar.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!