BanjalukaKultura

Mali umjetnici pokazali šta znaju: Otvorena manifestacija “Proljeće u Muzeju”

Tradicionalna manifestacija “Proljeće u muzeju” otvorena je danas u Muzeju Republike Srpske i to po 12. put.

Ova manifestacija se otvara izložbom radova sa radionica koje, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja, organizuje za djecu osnovnih škola i centara, u saradnji sa nastavnicima likovnog obrazovanja.

Prisustvovali su nastavnici i učenici, te djeca i vaspitači iz centara, koji su učestvovli i osvojili plakete i nagrade.

– Tokom aprila, stotine učenika, u pratnji nastavnika likovnog vaspitanja, crtali su u Muzeju, na temu „Muzejski eksponati kao inspiracija“ – objasnila je viši muzejski pedagog, Nataša Nogo.

U ambijentu Stalne izložbene postavke Muzeja, učenici biraju eksponate koji ih inspirišu, uživajući i maštajući između prizora istorije prošlog vijeka i prošlog milenijuma.

Manifestacija „Proljeće u Muzeju“ odražava različitost kreativnih mogućnosti učenika i stimuliše njihovu zaintertesovanost za učešće u ovoj tradicionalnoj manifestaciji, te doprinosi očuvanju kulturne baštine i djeluje edukativno u razvijanju svijesti o blagu materijalne i nematerijalne kulture.

Ciljevi i zadaci likovnih radionica i izložbe su podsticanje dječje kreativnosti i razvijanje sposobnosti i vještine u likovnom izražavanju.

Manifestaciju je zvanično otvorio direktor Muzeja Miladin Savić, organizatori manifestacije su Nataša Nogo, viši muzejski pedagog sa saradnicama Anom Brataševec, Milankom Dragojević i Đurđicom Bjelošević, a podršku je pružila i kancelarija Ombudsmana za djecu Republike Srpske.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!