Svijet

I Velika Britanija optužila Iran za napad na tankere u Omanskom zaljevu

Velika Britanija okrivila je Iran i Revolucionarnu gardu za napade na tankere u Omanskom zalivu, navodeći da nijedna druga država ili neki drugi izvršilac ne može biti odgovoran.

Britanski ministar spoljnih poslova DŽeremi Hant osudio je napade za koje ističe da krše međunarodne norme i pozvao Iran da obustavi sve oblike destabilizujućih aktivnosti. 

“Posljedni napadi izgrađeni su na šemi destabilizujućeg ponašanja Irana i predstavljaju ozbiljnu prijetnju po region”, istakao je Hant. 

Amerika je za napade na brodove “Kokuka karejdžes” iz Japana i norveški “Front Altar” okrivila Iran, što je Teheran negirao. 

Vojska SAD objavila je nešto ranije video-snimak koji, kako tvrdi, prikazuje pripadnike Iranske revolucionarne garde dok uklanjaju neeksplodiranu minu sa strane tankera u vlasništvu Japana. 

Sirova nafta poskupjela je za više od četiri procenta poslije objavljivanja informacija o napadima, ali se tržište kasnije stabilizovalo na poskupljenju od dva odsto.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!