Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Pašalić: Ne dolazi u obzir formiranje ministarstva poljoprivrede na nivou BiH

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da ne dolazi u obzir bilo kakvo formiranje zajedničkog ministarstva poljoprivrede na nivou BiH i da je to jasan stav Republike Srpske.

Pašalić je istakao da Republika Srpska ima uređenu oblast u poljoprivredi i da sve dobro funkcioniše.

– Imamo donošenje zakonskih akata i agrarna plaćanja. U Republici Srpskoj formirana je Agencija za agrarna plaćanja, a u Federaciji je nema. Spremni smo da sarađujemo sa kolegama u Federaciji i na nivou BiH, ali isključivo prema Aneksu četiri Dejtonskog sporazuma, tj. Ustava BiH i u skladu sa mehanizmom koordinacije koji je ranije usvojen – rekao je Pašalić novinarima u Brodu.

On je podsjetio da Republika Srpska ima Ustavom definisane nadležnosti i dodao da je spremna na dogovor o određenim pitanjima.

– BiH nije jedina zemlja u kojoj je ovako uređena nadležnost u poljoprivredi. Zainteresovani smo da imamo jednu tačku na nivou BiH koja koordiniše aktivnosti entitetskih ministarstava. Mislim da je to sprovodiv sistem i taj stav ćemo podržati i ubuduće kada je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji – naveo je Pašalić.

On je istakao da Republika Srpska nema problema kada je riječ o upravljanju u oblasti poljoprivrede, što nije slučaj u Federaciji BiH, gdje nadležnost imaju i kantoni.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button