Region

Uhapšen i treći napadača na Srbe u Supetru na Braču

Splitska policija saopštila da je u petak navečer uhapsilia i treće lice koja je sudjelovala prije nekoliko dana u napadu na sezonske radnike (Srbe) u Supetru na Braču, a riječ je o 19-godišnjaku.

Iz policijske uprave splitsko-dalmatinske naveli su kako su daljnjim kriminalističkim istraživanjem napada na sezonce, koji se dogodio 9. juna oko 4 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Opšinskim državnim tužilaštvom u Splitu uhapsili i doveli u službene prostorije policije​ i trećeg napadača.

Loading...

“Riječ je o 19-godišnjem  hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja  da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje, te da je po dovršenom kriminalističkom istragom predan pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku istragu u cilju identifikacije još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u navedenom događaju”, stoji u policijskom saopštenju.

Policija je već prije kazneno prijavila 22-godišnjaka i tri godine mlađeg mladića za zločin iz mržnje, a stariji izgrednik je zbog kaznenog djela nanošenja teže tjelesne povrede od zamjenika Opšinskog državnog tužioca dobio mjeru zabrane po kojoj se ne smije približiti na 150 metara​ supetarskom vatrogascu (26) kojeg je ozlijedio​, dok je 19 – godišnjak uz kaznenu prijavu zbog zločina iz mržnje i prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru iz Zakona o suzbijanju diskriminacije. ​

U napadu na sezonce među kojima su bili i Srbi sudjelovalo je više osoba koji su, prema izjavama svjedoka, tražili “gdje su Srbi”. Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od daljnjih ih je povreda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!