Region

Pokrenut disciplinski postupak protiv Mirne Nikčević

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv predstavnika Ambasade Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević zbog stavova i komentara koje je iznijela na ličnom profilu na “Fejsbuku” gdje je napisala da bi zapalila Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i “sva goveda tamo”.

Iz Ministarstva su “Vijestima” potvrdili da je protiv Nikčićeve pokrenut disciplinski postupak i ogradili se od njenih stavova, poručivši da će preduzeti potrebne mjere s ciljem sprečavanja sličnog ponašanja diplomata i drugih zaposlenih. 

Zakonom o spoljnim poslovima propisano je da povrede službene dužnosti mogu biti lakše i teže, a među teže spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima ili saradnicima. 

Nikčevićeva je rekla da joj je “podvaljeno” i da od Crne Gore očekuje da je zaštiti. 

Ona se izvinila svima čija su nacionalna i eventualno građanska osjećanja povrijeđena zbog objelodanjivanja te prepiske, koja, kako je navela, nije trebalo da ima javni karakter. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je huškačkom i sramnom izjavu diplomatskog predstavnika Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević i istakao da ona treba da bude sankcionisana. 

Mitropolija crnogorsko-primorska je u subotu, 15. juna, organizovala Trojičindanski sabor pred Sabornim hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici s ciljem da se u zajedničkoj molitvi pravoslavnih vjernika pošalje jasna poruka da je jedini pravi put – put bogoljublja i bratoljublja. 

Sabor je sazvan u znak protesta zbog predloženog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa oduzimanje imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!