Hronika

Banjaluka: Jednog policajca udario vratima, drugog pokušao pregaziti automobilom

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, uhapsili su lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 01.01.2020. godine u 22,40 slobode su lišili lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Loading...

“Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je lišen slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je isti je odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem istog napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote. Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S.R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju”, navode iz policije

U cilju zaštite svog života i života drugih lica policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu. 

Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UКC RS ukazana ljekarska pomoć, a lice S.R. je neposredno nakon bjega lišen slobode u blizini lica mjesta.

U toku je kriminalistička obrada nad licem.

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela. 

Kako ATV nezvanično saznaje radi se o Slobodanu Račiću koji je od ranije poznat policiji, a nedavno je izašao iz zatvora.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!