Hronika

Sankcionisano 175 pješaka zbog nepravilnog prelaska ulice

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sankcionisali su 535 od ukupno 753 kontrolisanih vozača, te 175 pješaka tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području koje operativno pokriva ova uprava.

“Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, zbog počinjenog prekršaja nepropuštanje pješaka prilikom prelaska kolovoza sankcionisano je 184 vozača, zbog korištenja mobilnog telefona 80, a zbog nekorištenje bezbjednosnog pojasa 203 vozača”, navode iz ove uprave. 

Loading...

Ukupno 175 pješaka sankcionisano je zbog prelaska kolovoza kada je na semaforu crveno svjetlo za ove učesnike u saobraćaju, te zbog prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza. 

Službenci banjalučke Policijske uprave su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu odnosa pješak-vozač, te kontrolu upotrebe bezbjednosnog pojasa i korištenja mobilnog telefona, sproveli od srijede do petka, 12. do 14. juna. 

U saopštenju je navedeno da je, analizom stanja bezbjednosti saobraćaja, uočeno da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u smislu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama. 

Policijski službenici preduzimaju preventivne i represivne mjere s ciljem održavanja, ali i poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju. 

Iz Policijske uprava Banjaluka apeluju na poštovanje zakonskih odredaba iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, naglašavajući da je posebno važno da vozači prilagode brzinu uslovima na putu i da posebnu pažnju posvete pješacima. 

Pješacima je ukazano na neophodnost korištenja pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!