Hronika

Dvojcu ukupno 10 godina i osam mjeseci za organizovani kriminal

SARAJEVO – Sud BiH osudio je Izeta Redžovića na kaznu zatvora od pet godina i osam mjeseci, a Bojana Raonića na pet godina za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima falsifikovanje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Oni su od 2013. do kraja juna 2016. godine na području BiH i Srbije prema nalogu članova organizovane kriminalne grupe ovjeravali neistinit sadržaj u postupku dobijanja isprava BiH.

Loading...

Članovi ove grupe su nezakonito koristili lične podatke osoba sa dvojnim državljanstvom BiH i Srbije, ali koja nisu imala lične karte i putne isprave BiH, a potom podatke prodavali korisnicima lažnih identiteta.

Na osnovu takvih falsifikovanih dokumenata, te u pratnji članova grupe za organizovani kriminal, u nadležnim policijskim upravama na području Sarajeva i Mostara predavali su zahtjeve za prijavu prebivališta i falsifikovane dokumente sa podacima drugih lica uz njihove fotografije.

Organi su, postupajući po zahtjevima, ovjeravali neistinite sadržaje u ispravama tako što su uzimali otiske prstiju i potpise, te izdavali lične karte i pasoše kao da je riječ o osobama čije lične podatke koriste.

Iz Suda BiH je saopšteno da je presuda donesena nakon održanog glavnog pretresa u krivičnom predmetu protiv optuženih Izeta Redžovića, Bojana Melezovića, Saliha Bote, Admira Malića, Nedžada Bajrovića, Mithata Veje i Bojana Raonića.

Bojan Melezović, Salih Bota, Admir Malić, Nedžad Bajrović, Mithad Vejo i Bojan Raonić su istom presudom oslobođeni optužbe. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!