Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Čubrilović: Akcija “Koridor života” – herojska i sudbonosna bitka

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je, povodom obilježavanja 27 godina od proboja “Koridora života”, da je ova briljantna akcija Vojske Republike Srpske simbol junaštva, hrabrosti i herojske borbe za slobodu srpskog naroda i odbranu Republike Srpske.

“U najtežim trenucima za naš narod i Republiku, u situaciji kada je prijetila potpuna izolacija i podjela teritorije, kada su umirale banjalučke bebe usljed nedostatka kiseonika i lijekova zbog međunarodnih sankcija, naša vojska krenula je u odlučujući proboj “Koridora života” i ostvarila veličanstvenu pobjedu, zahvaljujući kojoj je odbranjena sloboda srpskog naroda i sačuvana Republika Srpska”, poručio je Čubrilović.

On je naglasio da je riječ o najznačajnijoj i taktički izvanredno izvedenoj operaciji Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kojom je prekinuta 42 dana duga kopnena i vazdušna blokada i spriječen egzodus milion i po Srba zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

“Slaveći ovu humanu bitku moramo odati počast svim poginulim srpskim vojnicima i pripadnicima policije koji su dali živote za proboj “Koridora života”, očuvanje teritorijalne cjelovitosti naše Republike i slobodu svog naroda”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske poručio je da se srpski narod uvijek i iznova s ponosom treba sjećati ove herojske i sudbonosne bitke Vojske Republike Srpske.

Čubrilović je istakao da je važno nove, mlade generacije upoznati sa slavnim borbama Vojske Republike Srpske u proteklom ratu, kao i da o ovoj veličanstvenoj vojnoj akciji treba da se uči u školama.

On kaže da ideja o snimanju dokumentarnog filma o proboju “Koridora života” treba da ima institucionalnu i društvenu podršku.

U Dugoj Njivi kod Modriče sutra će biti obilježeno 27 godina od akcije “Koridor 92”, kojom je okončana 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dijela Srpske i Republike Srpske Krajine.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button