Hronika

Ranjen tokom bjekstva od specijalaca

VISOKO – Bajazid Ganić (35), zvani Beli, stari policijski znanac, ranjen je preksinoć u naselju Gornja Zimča, kod Visokog, tokom bjekstva od specijalaca MUP-a Zeničkog kantona.

Dramatična potraga odvijala se oko 20 sati, a u njoj su, uz specijalce, učestvovale i njihove kolege iz Policijske stanice Visoko.

Loading...

Kako saznajemo, policija je tragala za odbjeglim Ganićem za kojim je, zbog teških krivičnih djela, raspisano nekoliko centralnih i operativnih potraga.

“Za njega se pouzdano znalo da ima oružje, a u proteklom periodu svojim ponašanjem izazivao je strah i uznemirenost mještana Visokog, Kiseljaka i drugih susjednih opština”, kažu iz policije.

Stoga je, dodaje se, formiran operativni štab, koji je rukovodio akcijom, izdavao naredbe i koordinisao svim koracima policajaca.

“Tokom hapšenja on se oglušio na naredbe policijskih timova te iskazao namjeru da će ugroziti bezbjednost policajaca. Nakon hapšenja, prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Zadržan je u bolnici na posmatranju i još je pod stalnim policijskim obezbjeđenjem”, kažu iz MUP-a ZDK.

Inače, kako su se juče pojavile informacije, on je, navodno, član ozloglašene porodice Ganić iz Gornje Zimče, o kojoj su još prije više od 10 godina mediji izvještavali kao o porodici koja teroriše cijeli kraj.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!