Region

Slovenija proširuje ogradu na granici sa Hrvatskom

Slovenija će proširiti za 40 kilometara bodljikavu ogradu na južnoj granici sa Hrvatskom gdje sve više ilegalno prolaze migranti, saopštila je slovenačka vlada.

Iako su Slovenija i Hrvatska članice Evropske unije, Hrvatska nije u slobodnom šengenskom prostoru, dok Slovenija želi da postavi novu ogradu kako bi spriječila ilegalni prelazak granice i zaštitila svoje građane i imovinu, navodi MUP  Slovenije.

Loading...

Slovenačka vlada potpisala je prošle nedjelje ugovor o gradnji 40 kilometara bodljikave, kao i 3,8 kilometara fiksne ograde.

Slovenija je od 2015. godine izgradila 116 kilometara žičane ograde i podigla 63 kilometra fiksnih panela duž 670 kilometara granice sa Hrvatskom.

U jeku migrantske krize, oko 500.000 migranata prošlo je kroz Sloveniju na putu ka zapadnoj Evropi.

Slovenačke vlasti navele su da je posljednjih mjeseci povećan broj ilegalnih prelazaka granice s Hrvatskom. Tačno 5.345 ljudi je prešlo granicu u prvih šest mjeseci ove godine, što je 47 odsto više u odnosu na prošlu godinu u istom periodu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!