Politika

Dodik: Najvažniji interes Srba – što više Republike Srpske 

Najvažniji interes Srba u Republici Srpskoj je što više Srpske, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas na posebnoj sjednici republičkog parlamenta.

On je, tokom rasprave o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH, prema kojoj je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o prihvatanju zvaničnog stava BiH o nastavku izgradnje mosta Komarna-Pelješac, donesen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva, naveo da je jedina kompanija iz Srpske koja može raditi međunarodne poslove “Integral inženjering” Slobodana Stankovića. 

Dodik je u replici naglasio da kada bi u Srpskoj vladala diktatura, poslanici poput Draška Stanivukovića, koji se fotografisao sa okorjelim kriminalcima – braćom Ćulum, ne bi smjeli progovoriti. 

On je rekao da vlast u Republici Srpskoj čini napore da poboljša život u Srpskoj, od ulaganja u zdravstvo, do stvaranja uslova za povećanje plata i penzija. “Borimo se da Republika Srpska bude država”, naglasio je Dodik. 

Dodik je podsjetio da ima dvoje djece koja pošteno rade. 

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica ocijenio je tokom rasprave da je vitalni interes Republike Srpske povrijeđen zaključkom za koji su glasali članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić, a predsjedavajući Dodik bio protiv. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je na posebnoj sjednici da smatra da je u ovom slučaju riječ o novcu i vitalnom interesu vladajuće koalicije. 

“Nacionalni interes je minimalna plata od 1.000 KM i veće penzije, ovo je čisti hrvatski interes iza kojeg stoji novac i budući dogovori”, smatra Stanivuković. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!