Društvo

Neće biti povećane naknade za topli obrok zaposlenim u institucijama BiH

SARAJEVO – Iz Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara saopšteno je da, s obzirom na to da budžet institucija BiH za ovu godinu nije usvojen, neće biti povećana naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH od 1. jula, kako su to objavili mediji tvrdeći da su informacije dostavljene iz ovog ministarstva.

Činjenica je da je Savjet ministara na prijedlog Ministarstva u januaru usvojio odluku o izmjeni odluke o visini naknade za topli obrok zaposlenim u institucijama BiH kojom je predviđeno povećanje ove naknade sa šest na osam KM pod uslovom da do tada bude usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu, navedeno je u saopštenju.

Loading...

Stav ovog ministarstva ostaje nepromijenjen, a to je da naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH treba biti veća, posebno što od 2012. godine, kada su smanjene i osnovica za platu i sve naknade, nije bilo nikakvih povećanja za razliku od entitetskih i kantonalnih institucija.

Imenovana i izabrana lica, te rukovodeći državni službenici izuzeti su iz ove odluke Savjeta ministara i oni neće primati veću nakadu za topli obrok ni kada odluka stupi na snagu, što je saopšteno odmah po usvajanju odluke u januaru ove godine i objavljeno na zvaničnim veb-stranicama i “Službenom glasniku BiH”, istaknuto je iz Ministarstva.

U ovom ministarstvu tvrde da izvještaji medija o povećanju naknada za topli obrok zaposlenih u institucijama BiH od 1. jula nisu tačni ni zasnovani na činjenicama, niti je ijedan novinar tražio zvaničnu informaciju o tome iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!