Region

Vučić o ostavci Haradinaja: Položaj Srba teži, nastavak priče o “velikoj Albaniji”

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslije ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička suituacija u Prsitini i Tirani stremiće daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o “velikoj Albaniji”.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reguje smireno i odmjereno iako će, kako je upozorio , položaj Srba na KIM biti jos teži nego do danas.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Alabanaca, ekstremizacije njihovih statvova i jos snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca.

“Srbija će posvetiti još veću pažnju opstanku životu i bezbednosti srpskog naroda na KIM, naš narod može da racuna na Srbiju”, poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je činjenica i suština svega.

“Plašimo se da politički razvoj događaja ide u smeru za daljim odlaganjem dijaloga između Beograda i Prištine”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike što će dovesti do jos većeg eskretmizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međunarodna zajednica ćuti o svemu tome, dok, kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!