Politika

Dodik: Republika Srpska ima snagu u Sarajevu samo ako ima jedinstvo

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za RepublikuSrpsku najvažnije da su opšti izbori prošli u mirnoj i demokratskoj atmosferi

On je naglasio da su pred Republikom Srpskom brojni poslovi i izazovi, projekti koji se moraju realizovati, plate i penzije koje se moraju povećavati, uslovi poslovanja unapređivati i zato nema potrebe ali ni opravdanja u odugovlačenju primjene izbornih rezultata.

Takođe je naglasio da SNSD i dalje smatra da je za Republiku Srpsku najbolje da ima dobar tim u Sarajevu, što podrazumijeva jedinstvo njenih predstavnika u parlamentu BiH.

Loading...

– I SNSD, i SDS i ostale partije mandate za Parlamentarnu skupštinu BiH dobili su u Republici Srpskoj i u tom smislu smatramo da je i odgovornost svih tih ljudi prema Republici Srpskoj neophodna. Vidjeli smo u protekle četiri godine kako izgleda kada Republika Srpska ne govori, kako iz EU vole reći, jednim glasom. Samo zbog tog jednog glasa Republike Srpske od početka zagovaram jedinstvo političkih partija u Sarajevu. Svjestan sam da su u protekle četiri godine pojedinci iz Saveza za promjene radili na štetu Republike Srpske u kojoj su dobili glasove. Kada kažem jedinstvo u Sarajevu, onda u tom jedinstvu ne vidim takve pojedice, ali kao ozbiljan političar ne mogu da vodim dijalog za pojedicima, to mora da se radi sa strankama – istakao je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH.

Uostalom, rekao je Dodik u intervjuu za Srnu, potres u SDS-u, kome svjedočimo ovih dana, najvećim dijelom je posljedica politika koje je SDS provodio u Sarajevu, a koje očito ne podržava cijela stranka.

Govoreći o svom budućem radu u Predsjedništva BiH, Dodik je naglasio da tamo ide da bi ponovo aktivirao srpski glas u tom tijelu koji se, kako je rekao, u protekle četiri godine slabo čuo.

On je naglasio da će njegovo ponašanje i rad u Predsjedništvu BiH biti u skladu sa Ustavom i u tom smislu će se truditi da se BiH vrati na pozicije koje joj garantuje Ustav.

– Podsjetiću da Ustav BiH ne poznaje instituciju visokog predstavnika i smatram da je konačno došlo vrijeme da se pozdravimo sa tom institucijom, koja je posljedih godina više odmagala nego pomagala svima u BiH. Paradoksalno je da baš ja, koji ne polažem velike nade u BiH, tražim da joj se omogući i unutrašnji suverenitet na način kako joj je garantovan spoljni. Čemu izbori ako će umjesto legalno izabranih funkcionera BiH voditi neizabrani stranci – rekao je Dodik u intervjuu Srni.

On je ocijenio da je došlo vrijeme da i ostali u BiH pokažu odgovornost i spremnost da samostalno upravljamo procesima i da za to odgovaramo pred narodom koji nas je izabrao.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!