Politika

Majkić: Šaroviću jedino važno da sebi obezbijedi još jedan mandat

BANJALUKA – Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) smatra da ne iznenađuje izjava lidera SDS-a Mirka Šarovića da se priprema da preuzme mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara, jer je poznato da je Šaroviću važno da sebi obezbijedi još jedan mandat u toj instituciji i da on neće prezati od bilo čega da tu stvar dovede do kraja.

“Može se zamisliti kako samo zvuči to da njegova stranka, koja je izgubila izbore, želi da zadrži pozicije na koje treba da ih instaliraju oni koji su ih i prošli put, takođe nakon izgubljenih izbora, doveli na vlast”, izjavila je Majkićeva Srni, komentarišući današnju Šarovićevu izjavu da je spreman da bude predsjedavajući Savjeta ministara. 

Loading...

Prema njenim riječima, Šaroviću je potpuno nevažno šta će biti sa Republikom Srpskom i čak njegovom partijom jer je pokazao do sada da sve odluke koje se donose unutar najviših institucija Republike Srpske njega ni na koji način ne obavezuju.

“Znamo o kakvom čovjeku je riječ i treba biti dobro oprezan kada je riječ o njegovim namjerama. Izuzev Milorada Dodika i SNSD-a niko mu ne stoji na putu”, konstatovala je Majkićeva.

Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija treba da dostavi neku vrstu sižea koji ukazuje da će se poštovati ustav i zakoni, Majkićeva je ocijenila da logično postavlja pitanje otkud pravo onome koji je propustio sve rokove utvrđene Zakonom o Savjetu ministara da se poziva na ustav i zakon.

“Bez obzira što je proteklo već devet mjeseci od izbora lider SDA ne prestaje sa pravljenjem karikature od političke scene u BiH. Nejasno je kako onaj koji je ključni krivac za neformiranje vlasti u BiH i dalje podnosi nove zahtjeve i u cijelosti banalizuje proces imenovanja predsjedavajućeg za Savjet ministara”, dodala je Majkićeva.

Ona je istakla da je potpuno sigurna da se Izetbegović više bavi time kako da zadrži svoje dosadašnje partnere iz SDS-a i PDP-a, za koje je rekla da su mu iskazivali maksimalnu odanost i nemjerljivu poslušnost, nego što se bavi formiranjem Savjeta ministara, što je od ključne važnosti za sve građane BiH.

“Sigurna sam da posljedice takve pogrešne politike Izetbegovića neće osjetiti on sam, ali da će ga mnogi građani po tome pamtiti”, konstatovala je Majkićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!