Politika

Selak: Formiranje vlasti bez izbornih pobjednika – provokacija

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak smatra da je najava o formiranju vlasti na nivou BiH bez izbornih pobjednika provokacija koja nema uporište u realnosti.

“Jedini način da se na sve ovo stavi tačka jeste da izborni pobjednici postignu dogovor i formiraju vlast na nivou BiH, a to je i jedini način da se izbjegnu posljedice djelovanja pojedinih političkih struja koje insistiraju na konfliktu, preglasavanjima i dizanju tenzija”, rekao je Selak Srni. 

Loading...

Komentarišući činjenicu da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče preglasan kada je budžet institucija BiH usvojen na telefonskoj sjednici Predsjedništva, Selak je rekao da preglasavanje po pitanju usvajanja budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza predstavlja potez bez ikakve logike. 

“Blokada BiH sigurno neće biti riješena daljim preglasavanjima izabranih predstavnika Srpske i insistiranjima na nepoštovanju izborne volje građana”, poručio je Selak, član Glavnog odbora Socijalističke partije. 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da će Republika Srpska, ukoliko prilikom formiranja vlasti na nivou BiH budu zaobiđeni njeni izborni pobjednici, odlukama Narodne skupštine Srpske ponovo uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!