Svijet

Slaviša Karabašević uhapšen u Sevastopolju zbog ubistva državljanina Njemačke

BEOGRAD – U Sevastopolju, na Krimu, uhapšen je vlasnik restorana Slaviša Karabašević, po potjernici Interpola zbog ubistva u Srbiji, javila je ruska agencija “RIA novosti”.

U pres-službi suda u Sevastopolju rečeno je da je Karabašević juče uhapšen u ovom gradu, pošto je za njim raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva u Srbiji.

Loading...

“Presuda je davno izrečena. On se nalazio u bjekstvu”, saopšteno je iz pres-službe oblasnog suda.

Karabašević je osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10.000 dinara (90 evra), prenio je “Sputnjik”.

Beogradski list “Blic” objavio je 3. jula 2018. godine da je Slaviša Karabašević (48) iz Požarevca, pravosnažno odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu, osuđen u odsustvu na jedinstvenu kaznu od devet godina robije zbog ubistva njemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

On je za ubistvo dobio osam, a za prevaru još godinu i po dana, pa su te dvije kazne spojene u jedinstvenu od devet godina.

Karabašević je, sa pet hitaca iz “duge devetke”, ubio Žeželja u selu Melnica, kod Petrovca na Mlavi.

Zločin, kojem je prethodila pijanka i cjelovečernje druženje ubice i žrtve, a sve se desilo još 1. jula 2002. godine.

Karabašević je, prvo presudom Okružnog suda bio oslobođen krivice, ali je Vrhovni sud poništio tu odluku.

Ali, i na ponovnom suđenju, jula 2005. donijeta je oslobađajuća presuda, nakon čega se Slaviši, koji je, prethodno, u pritvoru proveo tri godine, gubi svaki trag.

Zna se samo da je Karabašević, po izlasku iz pritvora, pozvao njemačkog državljanina M. K. kojeg je ubijedio da mu pošalje 7.500 evra, uz obrazloženje da mu taj novac treba kako bi Žeželja oslobodio iz pritvora.

M. K. je nasjeo i poslao novac Karabaševiću, kojem se poslije toga izgubio svaki trag.

Ustanovljeno je da je Žeželj brutalno likvidiran sa pet hitaca iz “duge devetke” u glavu i tijelo, ali Slaviša nikada nije priznao da je on počinio zločin.

Sevastopolj se nalazi na obali Crnog mora pod faktičkom kontrolom Rusije, a suverenitet nad gradom je predmet spora između Rusije i Ukrajine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!