Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Kendis Bušnel objavila knjigu “Ima li još seksa u gradu”

​NJUJORK – U američke knjižare i na njihovim sajtovima na Internetu pojavila se knjiga Kendis Bušnel (61) “Ima li još seksa u gradu”, koja je, iako bez istih junakinja, po formi nastavak njene najpopularnije knjige “Seks i grad”, po kojoj je snimljena i poznata istoimene tv serija.

Bušnel, koja je poslije “Seksa i grada”, napisanog na osnovu njene nedjeljne kolumne toga imena u “Observeru”, postala globalna literarna zvijezda, napisala je od 1996. do sada šest romana, a tek sada je na nagovor svoje urednice napisala “Ima li još seksa u gradu” u kome se bavi životom u gradu “samica” koje su “prevalile” pola vijeka života, navodi vikend dodatak za knjige “Njujork Tajmsa”,

Možda će čitaocima biti žao što u nastavku iste teme nemaju kao naratorku Keri Bredšou niti njene tri drugarice, jer Bušnelova ne nastavlja priču o njihovim životima, pa da čitaoci “znaju” da li su im se ostvarili snovi.

Autorka se postarala da, na osnovu ličnog iskustva, opisuje kako u velikog gradu poput Njujorka žive dame koje su prešle imaginarnu liniju između “najboljih godina” i ulaska u treće doba, dakle starije su od 50 godina.

Kako prolaze žene koje su u tim godinama ostale bez životnog partnera, a nisu još spremne da odu u starački dom? Bušnel je pokušala da odgovori na sva pitanja koja se dotiču njenih aktuelnih vršnjakinja, ali prije svega da li imaju seksa kao kada su bile na samom početku svojih tridesetih godina kao u “Seksu i gradu” i zato je knjiga i dobila naslov “Ima li još seksa u gradu”.

Književnica počinje priču svojom poznatom iskrenošću i opisuje odlazak njene nove junakinje ginekologu koji je sa ponižavanjem pita kakvu intervenciju želi, jer njeni seksualni organi nisu elastični kao prije dvije-tri decenije.

“To je jedno od poniženja koja očekuju ženu srednjih godina”, konstauje Kendis Bušnel i priznaje da ni sama ne zna da odgovori da li su smiješna ili tužna.

Bušnel je prije dvije decenije napisala knjigu koja je označena kao kulturni fenomen, jer je u njoj književnica opisala “rituale parenja u svojoj sedmičnoj kolumni”.

Ova knjiga je ponovo istovremeno i reportaža i memoarska i studija koja odgovara na pitanje šta se događja kada se žene ponašaju prema seksu kao muškarci? Bušnel je odgovor tako vešto opisala da su se čitaoci ludo zabavljali.

Sada su na okupu Sesi, Kiti, Kvini, Tilda i Merilin koji se okupljaju u “Snajperskoj aleji” u otmenom ljetovalištu Hemptonu. “Snajperska aleja” je dobila to ime jer su dame u godinama u kojima im oni najbliži počinju da boluju ili čak i umiru.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button