Hronika

Kažnjeno 235 vozača zbog prebrze vožnje

GRADIŠKA – Pripadnici Policijske uprave Gradiška sankcionisali su 235 učesnika u saobraćaju zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od 579 kontrolisanih u petodnevnoj akciji.

Kod 207 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 kilometara na čas, kod 24 vozača od 20 do 30, a četiri vozača prekoračila su dozvoljenu brzinu više od 30 kilometara na čas, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Od kontrolisanih 579 učesnika u saobraćaju, 533 su podvrgnuta alkotestiranju, a kod 21 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Kod 15 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u krvi u rasponu od 0,3 do 0,8 grama po kilogramu, a kod tri vozača u rasponu od 0,8 do 1,5 grama po kilogramu.

U Policijskoj upravi Gradiška navode da su trojica vozača imala više od 1,5 grama po kilogramu alkohola u krvi i oni su uhapšeni.

Kontrole na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, koje su obavljene od 1. do 5. avgusta, dio su republičke akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja vozila i prisustvo alkohola u krvi.

Policijska uprava Gradiška će nastaviti sa sprovođenjem navedenih aktivnosti, te apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH da bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na što viši nivo.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!