Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Pobjegao iz Srbije zbog ubistva pa postao poznati kuvar

Hapšenje Slaviše Karabaševića (49) u Sevastopolju, zbog ubisva u Požarevcu 2002, šokiralo je mnoge u tom gradu na Krimu, jer se Srbin proslavio kao vlasnik restorana, a svoje poznanike je ubjedio da ga srpsko pravosuđe progoni kao patriotu koji je branio Kosovo i Krajinu.

Niko od njegovih gostiju i poznanika, kako pišu Novosti, nije znao da se on nalazio na Interpolovoj potjernici i da je osuđen na devet godina zatvora.

Sud u Sevastopolju je Slaviši u utorak odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana, a juče su ruske vlasti obavijestile naš konzulat u Moskvi. Očekuje se da će on najkasnije do sredine decembra biti prebačen u Srbiju.

Kako piše ovaj list, Karabašević ne samo da se svih ovih godina nije skrivao, već je volio publicitet i rado se slikao za medije u Sevastopolju, koji su ga veličali kao vrhunskog ugostitelja.

Zbog toga su listovi na Krimu dali veliki publicitet njegovom hapšenju. Ruski mediji pišu da je Karabađević rođen na Kosovu i da je učestvovao u ratu devedesetih. Interesantno je da se sada preko društvenih mreža javljaju njegovi poznanici i da traže da se Srbin oslobodi i da ga vlasti ne izruče Srbiji.

Tako predstavnik organizacije “Sevastopoljska alternativa” Viktor Kiseljov moli da se Karabaševiću da politički azil. Iako je sud naveo da je on ubio čovjeka u Srbiji, njegovi prijatelji govore da će da mu sude jer je “ratovao protiv kosovskih separatista”. Tu priču je medijima sada potvrdila Karabaševićeva sadašnja žena. Slaviša je u Sevastopolju bio vlasnik restorana “De Slaviš” u centru grada, a navodno je kod njega često dolazio bivši gubernator Sevastopolja. U Dnjepar u Ukrajinu stigao je 2007. godine kod svoje druge žene, a kasnije se prebacio u Sevastopolj.

Karabašević je uhapšen 5. avgusta po potjernici Interpola, zbog ubistva i prevare koje je počinio prije 17 godina. On je pred Višim sudom u Požarevcu, u januaru 2018. godine, osuđen u odsustvu na devet godina zatvora jer je u julu 2002. ubio njemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

Riječ je o jedinstvenoj kazni, jer je optuženi za ubistvo osuđen na osam godina, a za prevaru na godinu i po zatvora. Pošto se nalazio u bjekstvu od juna 2005. godine, kada je pušten iz pritvora, za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Pet hitaca u glavu iz “duge devetke”

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i tijelo pet hitaca iz pištolja “duga devetka” u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi.

Nakon toga, on je nazvao Elvisovog prijatelja M. K. koji živi u Njemačkoj i saopštio mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za angažovanje advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, on je osuđen za prevaru.

Optuženi je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. U junu 2005. godine pušten je iz pritvora i od tada je u bjekstvu. Pretpostavljalo se da je pobjegao u inostranstvo te je za njim raspisana međunarodna potjernica.

(Blic)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button