Region

Priština uvodi zabranu za proizvode iz S. Makedonije?

PRIŠTINA – Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja u pismu ministru ekonomije Sjeverne Makedonije Krešniku Bektešiju kaže da će Priština, ukoliko vlasti u Skoplju ne uklone zabranu na izvoz ribe sa Kosova u Sjevernu Makedoniju, uzvratiti na isti način prema proizvodima iz Sjeverne Makedonije koji ulaze na tržište Kosova.

Šalja je u pismu zatražio od ministra ekonomije Sjeverne Makedonije Krešnika Bektešija da se što prije uklone prepreke koje je Skoplje uvelo za neke proizvode sa Kosova, prenio je Kosovoonlajn.

Loading...

On je izrazio zabrinutost zbog zabrane izvoza ribe sa Kosova na tržište Sjeverne Makedonije.

“Ova kršenja svojih obaveza prema CEFTA od strane Severne Makedonije izazivaju veliku zabrinutost za moju vladu i pozivam vas da što prije nađete rešenje za ovo pitanje“, napisao je u pismu ministar Šalja.

Odlukom koja je stupila na snagu 1. juna ove godine, Sjeverna Makedonija je zabranila uvoz žive ribe sa Kosova namijenjene uzgajanju ili punjenju ribnjaka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!