Svijet

Tramp optužuje Makrona za “miješane signale”

VAŠINGTON – Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da niko nije ovlašten da govori sa Iranom u ime SAD i optužio je francuskog predsjednika Emanuela Makrona da Teheranu šalje “miješane signale” o mogućim rszgovorima.

“Znam Makrona veoma dobro, kao i ostale, ali niko ne govori za SAD sem njih samih”, naveo je Tramp u poruci objavljenoj na društvenoj mreži “Twitter”.

Loading...

Nije poznato na šta je Tramp mislio, ali je u ranijim izvještajima početkom sedmice Makron izjavio da je pozvao iranskog predsjednika Hasana Rohanija na samit G7 kako bi se sreo sa Trampom. Francuski diplomata juče je negirao izvještaj.

Niko od predstavnika Bijele kuće nije bio dostupan za bilo kakav komentar o Trampovim porukama.

Evropski lideri pokušavaju da smanje tenzije između Vašingtona i Teherana nakon što se Tramp prošle godine povukao iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i obnovio je sankcije protiv te zemlje.

Teheran je odgovorio nizom postupaka, uključujući i zaplijenu britanskog tankera u Persijskom zalivu i odstupanjem od nekih obaveza iz sporazuma.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!