Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Amazon roboti za isporuku paketa na ulicama u Kaliforniji

​Sve je jasnije da će budućnost isporuka paketa doći u obliku robotizovanih flota, čiji će mehanički pripadnici biti zaduženi za isporučivanje pošiljki od proizvodnih pogona do kućnog praga.

Jedan od učesnika u ovoj evoluciji mogao bi da bude Amazon Prime servis, a sa novim robotom koji je ponio ime Scout i kojeg je kompanija Amazon predstavila još u januaru.

Scout ima šest točkova, te se kreće potpuno autonomno, a sa testiranjima se počelo i na ulicama južne Kalifornije, nakon što se robot prvo pojavio u Vašingtonu. U probnom periodu isporuke će biti ograničene na dane od ponedeljka do petka, i to samo u vrijeme kada je gužva na trotoarima najmanja. Scout će u početku imati i ljudske pratioce, koji će biti zaduženi za sigurno kretanje robota, te zaobilaženje prepreka.

Robot ne razvija veće brzine od one kojom se obično kreću pešaci, što bi trebalo da doprinese tome da se ovakav način isporuke lakše prihvati, te da se u budućnosti lakše reguliše. Kada su korisnici u pitanju, vrijeme potrebno za isporuku će u početku biti isto, tako da ih od ere brzih mehanizovanih pošiljki dijeli još vremena, te još mnogo probnih perioda.

(ZDNet)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button