Nauka i tehnologija

Huawei predstavio operativni sistem Harmony

PEKING – Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je danas operativni sistem Harmony nakon što je Google potvrdio da ovom proizvođaču više neće pružati podršku za Android zbog restrikcija koje su uvele vlasti SAD.

Šef odjeljenja za poslovanje Ričard Ju rekao je na pres konferenciji da se nada da će novi operativni sistem “donijeti svijetu više harmonije”. 

Loading...

Ju je naglasio da Huawei želi da koristi Android, ali da može momentalno da pređe na Harmony /na kineskom – “hongmeng”/. 

Osnivač Huaweia Ren Šengfej ranije je rekao da će novi operativni sistem biti univerzalan, da će moći da se koristi na raznim uređajima i da će biti brži od Androida za 60 procenata, prenio je Sputnjik. 

Prvi mobilni telefon koji će koristiti novi operativni sistem biće predstavljen već sutra, a riječ je o uređaju marke Honor. 

Vašington tvrdi da je Huawei bezbjednosna prijetnja i zbog toga mu je zabranio pristup američkoj tehnologiji. Kineska kompanija demantuje optužbe. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!