Magazin

Oboren rekord najskuplje kafe svijeta

Da li ste čuli za Best of Panama takmičenje, odnosno događaj gdje se premijum kafe procjenjuju i prodaju aukcijiski?

Pa, kao dio tradicije, upravo tu je ponovo oboren rekord najskuplje kafe na svijetu. Elida Estate kafa prodata je po cijeni od 1.029 dolara za pola kilograma, što je oborilo rekord u odnosu na prošlu godinu, kada je cijena bila 803 dolara za istu količinu. Dvije godine ranije, Hacienda La Esmeralda prodala je 50 kilograma svoje kafe, po cijeni od 601 dolar za pola kilograma. Ono što su sva tri rekordera imala zajedničko, pored činjenice da su učestvovali u Panama događaju, jeste da su sve tri kafe bile Gesha.

Loading...

Gesha je premijum zrno u svijetu kafe, koje već rutinski dostiže nevjerovatne cijene na aukcijskim prodajama, postajući favorit među baristama koje ulaze na takmičenja.

Iako Gesha kafa potiče iz Etiopije, Panama je postala njen epicenter. Ovogodišnji rekord je kupljen od strane konzorcijuma koji predvodi japanski Saza Coffee, kao i grupa američkih kupaca uključujući Klatch, koji već treći put za redom kupuju najskuplju kafu svijeta.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!