Politika

Stanić: Nepravilnosti prilikom opremanja bolnice “Srbija”

BANJALUKA – Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS-a Slobodan Stanić izjavio je da je prilikom izgradnje i opremanja Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu mijenjana tenderska dokumentacija i da je prekršen Zakon o javnim nabavkama.

Stanić je naveo da je u tenderskoj dokumentaciji prikazano da je za ovu bolnicu nabavljena elektrohirurška platforma, uređaj visokog kvaliteta po cijeni koja za tri uređaja sa dodacima iznosi 145.500 KM u okviru 54,5 miliona KM koliko je koštala izgradnja i opremanje ove zdravstvene ustanove, a da je isporučen turski aparat čija je cijena od 12.000 KM do 15.000 KM, nakon čega je cijenu od 54,5 miliona KM trebalo umanjiti za 100.000 KM.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je odgovorno kao ugovorni organ da sve iz ponude prenese u ugovor, a da nadzorom obezbijedi da se ugovor ispoštuje”, rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On smatra da ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić nije odgovoran za ovu situaciju.

Stanić je naveo da je, u odnosu na tendersku dokumentaciju koja sadrži više hiljada stavki, našao više od 80 stavki opreme koje su promijenjene.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!