Sport

Mirko Mikić: Imamo kvalitet, bićemo bolji na startu sezone

Rukometaši Borac M:tela pokazali su dobre i loše strane na turniru u Trebinju, a trener Mirko Mikić ističe da se mora još dosta raditi, ali i da vjeruje da će tim igrati bolje kada krenu zvanična takmičenja.

Borac je na jakom međunarodnom turniru “Svislajon” bio četvrti, pošto je u nedjelju u meču za treće mjesto izgubio od Butan plina iz Izole (25:26). Prethodno je u prvom kolu izgubio od šampiona Evrope skopskog Vardara (30:34) i u drugom pobijedio trebinjski Leotar (26:24).

Loading...

“Kao što sam najavljivao prije turnira, bilo mi je važno da vidim kako stojimo s kondicijom i šta treba da nadograđujemo u nastavku priprema. Nije bilo ni realno, a ne bi bilo ni dobro, da smo sada na nivou kojem težimo da budemo na početku sezone”, rekao je Mikić i dodao:

“Prvu utakmicu, protiv Vardara, smo veoma dobro odigrali, iznad očekivanja,  u duelu s Leotarom se osjetio pad, dok je treća utakmica s Izolom bila najlošija. Osjetio se blagi umor, tako da osim na taktici, moramo raditi na kondicionim pripremama kako bismo što bolje dočekali zvanične utakmice.”

Mikić kaže da i realizacija treba da bude bolja te ističe:

“Uvjeren sam da će do početka sezone sve biti bolje. Imamo kvalitet, a pred nama je još dosta treninga i nekoliko kontrolnih utakmica tako da imamo vremena da se uigramo.”

Kada je riječ o novajlijama u redovima vicešampiona BiH i osvajača Kupa BiH, Nemanji Vučićeviću, Vukašinu Rakociji, Nikoli Jeremiću i Giljermeu Linjaresu de Souzi, Mikić vjeruje da će biti prava pojačanja, a neki su već u Trebinju pokazali zašto su angažovani.

Naredni test meč Borac će imati 16. avgusta sa Škofja Lokom u Prijedoru, dan kasnije će se u Banjaluci sastati s istim rivalom, a za 23. i 24. avgust su planirani dueliu sa Sesvetama u Banjaluci.

Nakon kontrolnih utakmica slijedi pravi izazovi, a ekipa Borca će prvu zvaničnu utakmicu odigrati 31. avgusta u Atini, gdje će u okviru prvog kola kvalifikacija EHF kupa igrati s Olimpijakosom. Revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci. Premijer liga BiH trebalo bi da startuje 14. septembra.

Nemanja Vučićević

Vučićević je ozbiljan igrač s lijepom karijerom, ima iskustva i od prvog treninga se vidjelo da će biti pojačanje. Odigrao je dobro većinu vremena provedenog na terenu.

Vukašin Rakocija

Vidi se da je posljednji došao na pripreme. Tek je s nama sedam dana, odradio je tri-četiri treninga s loptom i osjeti se da nije u potpunosti uigran. Ali, ima potencijal i potrudićemo se da ga maksimalno iskoristimo.

Nikola Jeremić

Jeremić je mlad, 2000. godište, ali izgubio je dvije godine igrajući u Srbiji na pozajmicama. Treba mu što više minuta. Ono što je bitno, jeste da je veliki potencijal, inteligentan je i vjerujem da će pokazati šta može.

Giljerme Linjares de Souza

Za Linjaresa de Souzu sam se najviše pribojavao, ali odlično se uklopio. Dobro trenira, dobro igra, ima kvalitet, tako da mogu da budem više nego zadovoljan onim što je pokazao.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!